حمله پهبادی یمن و ناکارمدی سامانه های دفاعی امریکایی

حمله پهبادی یمن به یکی از پالایشگاه های بزرگ جهان در عربستان که با مجهزترین سامانه های پدافندی، امنیت آن تامین می شود، آنقدر بزرگ و پیچیده است که تبعات آن همچنان ادامه خواهد یافت.

آمریکایی ها بخش قابل توجهی از درآمدهای خود را از فروش جنگ افزارهای نظامی حاصل می کند و کشورهای عربی از بزرگترین مشتریان آنان هستند. با حمله پهبادی موفقیت آمیز یمن، ضعف های بزرگ این سامانه ها به دنیا نشان داده شد و قطعا آثار بسیار ویرانگری در موضوع صادرات جنگ افزار برای آمریکا ایجاد خواهد کرد‌.

زیان های مالی به عربستان نیز در بخش دیگر تبعات این حمله قرار دارد که جبران آن برای عربستانی که در جنگ چندساله ها استحکام مالی خود را از دست داده است بسیار سخت است. امریکایی ها که بخاطر حمله به برج های دو قلو خود چند جنگ بین المللی انجام دادند، امروز در مقابل تکنولوژی های نظامی بومی مقاومت، توانی برای رویارویی ندارد و این نشانه های افول قدرت نظامی آمریکا در منطقه است.

یمنی ها با این حمله پهبادی این پیام را به مستکبران ابلاغ نمودند که از این به بعد آنها هستند که تعیین کننده معادلات جنگ خواهند بود. توجه ویژه دانشجویان به ابعاد بسیار برجسته این حمله لازم و ضروریست، چرا که موفقیت های میدانی محور مقاومت در نبرد تکنولوژی های نظامی، معادلات منطقه را به هم خواهد زد و دشمن ناتوان را بیش از پیش رسوا خواهد نمود. معجزه مقاومت این است که کسانیکه چندسال مورد اماج ویران کننده ترین سلاح های روز دنیا بودند، امروز تکنولوژی بومی نظامی انان، دشمن را بی دفاع نموده است.

این اولین بار نیست که عربستان مورد حمله پهبادی یمن قرار می گیرد، پس بنابراین یک رسوایی بزرگ نظامی برای آنهاست چرا که با داشتن تجربه های تلخ گذشته هنوز نتوانسته اند سامانه های دفاعی خود را برای رویارویی با این نوع حملات هوایی تجهیز نمایند.

آمریکا سعی دارد ایران را متهم به این حمله نماید تا با حداقل رسوایی از موضوع خارج شود، اما واقعیت آن است که آمریکا و عربستان حتی توان مقابله با یمن را ندارند و بنابراین آمریکا باید گزینه جنگ را برای همیشه از روی میز خود خارج نماید و اگر امروز صحبت از جنگ با ایران می شود این تنها مصرف داخلی و انتخاباتی برای انها داراست و در واقعیت این امکان برای آمریکایی ها وجود ندارد.

تجزیه و تحلیل این حمله دقیق و غرورآفرین امروز باید در بطن افکارعمومی تقویت شود، چرا که این حمله سرآغاز تحولات عظیم در خاورمیانه است که اگر عربستان همچنان بخواهد گردن کشی نماید، استمرار و شدت این حملات در دستور کار مقاومت یمن قرار خواهد گرفت و در نهایت به تصرف ریاض منجر خواهد شد.

پرسش افکارعمومی اینجاست که آیا یمن میتوانست تنها با دیپلماسی خارجی و خوش بینی به وعده های استکبار از خود دفاع نماید؟ قطعا جواب، خیر خواهد بود، پس چگونه است امروز برخی از تصمیم گیران در سطح کلان کشورمان اعتقاد دارند که کلید حل مشکلات داخلی در آمریکاست؟ آیا آمریکا با ۲۲ تریلیون دلار بدهی خارجی و سیاست های خصمانه و جنگ طلبانه، می تواند منجی ایران باشد یا به گرگ گرسنه ای می ماند که تنها با دریدن آرام می گیرد؟ مقاومت ملت یمن درسی بزرگ برای کشورهای اسلامی خواهد بود تا با اصلاح ساختارهای معیوب خود، مقاومت را بعنوان تنها الگوی نجات دهنده خود انتخاب نمایند. باید آگاه باشیم که هیچ ملتی عزتمند نشد مگر آنکه بر ظرفیت های بومی و داخلی خود تکیه کرد.

آیا تاریخ خوش رقصی های مصر و لیبی برای آمریکا را به ما نشان نداده است، پس چرا مصر و لیبی سقوط کردند؟ آیا مشکلات کشور با گفتار درمانی حل خواهد شد که همه چیز را منوط به مذاکرات می پنداریم؟ آیا منافع مردم در این است که مسئولین ما با هرکسی مذاکره کنند، پس فرصت سوزی در توهم این مذاکرات چه کسی باید جواب دهد؟ آیا دغدغه امروز جوانان و زنان، داستان های ساختگی دخترآبی و حضور آنان در ورزشگاه هاست؟ آیا آمار وحشتناک بیکاری، تجردگرایی،طلاق، مشکلات معیشتی، تورم افسارگسیخته، فرار مغزها و مشکلات روحی و روانی ملت از این نابسامانی ها را نمی بینیم؟ چه اتفاقی دیگر باید بیفتد که ما را متقاعد سازد که راه علاج مشکلات کشور در داخل است نه در سازمان ملل و توافقات نمایشی و فرسایشی؟

مقاومت در برابر استکبار و نگاه هوشمندانه به ظرفیت های داخلی، تنها راه برون رفت کشور از مشکلات کنونی است و مطالبه جامعه دانشگاهی اصلاح فوری ساختارهای معیوب فکری و مدیریتی داخلی است، چرا که بنیه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور بیش از این توان تحمل فرصت سوزی ها و فرافکنی ها را ندارد و نهی هرگونه مذاکره با آمریکا توسط رهبرمعظم انقلاب با اشراف کامل به این واقعیت هاست.

پدافندغیرعامل بصیر/ دکتر دهقانی